Sport

Onervaren De Haze wil komend seizoen bouwen aan nieuw team bij VOC

17 februari 2020, 15.07 uur · Aangepast 17 februari 2020, 19.59 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Het is tijd om jongere meiden een kans te geven in het eerste van handbalclub VOC. Rachel de Haze heeft daarom besloten om na dit seizoen te stoppen. Vanaf komende zomer neemt zij het stokje over van huidige trainer Ricardo Clarijs. 

Pro Shots

De 29-jarige Amsterdamse vindt het na elf jaar bij VOC genoeg geweest. "Ik merkte af en toe dat het lichamelijk zwaarder werd na wedstrijden." De Haze heeft niet overlegd met haar familie over haar keuze. "Mijn opa was er als enige niet blij mee. Hij vindt mij nog jong en dat ik altijd nog kan trainen. Hij vindt het leuker om mij te zien spelen." 

Quote

"Ik ben blij en dankbaar dat hiermee het vertrouwen in mij wordt uitgesproken" 

Toekomstig VOC-trainster Rachel de Haze

Het bestuur benaderde De Haze of zij trainster wilde worden van VOC. "Ik heb er daarna goed over nagedacht. Ik heb ook overleg gehad met de huidige trainersstaf. Daarna hebben het bestuur en ik besloten dat we het zouden proberen. Ik ben blij en dankbaar dat hiermee het vertrouwen in mij wordt uitgesproken." 

Weinig ervaring

De handbalster heeft weinig ervaring in het trainerschap. "Dit seizoen heb ik een aantal wedstrijden samen met Ricardo gecoacht. Daarnaast ben ik op pad geweest met een aantal jeugdselecties van Oranje. Dit voelt als een mooie kans en ik vind dat ik het gewoon moet doen."

Voor De Haze zal het een pittige uitdaging worden om de succesvolle Clarijs op te volgen. De scheidend trainer pakte namelijk drie landstitels op rij. "Ik denk dat het voor mij vooral een heel leerzaam seizoen zal worden", zegt de Haze. "Ik hoop dat ik samen met de meiden iets mooi kan neerzetten. We zullen een nieuw team moeten bouwen met jonge speelsters. Ik wil vooral de meiden beter maken."

NH Sport was vorig jaar aanwezig bij de handbalderby tussen VOC en VZV. Bekijk die reportage hieronder.

VOC - VZV - NH Nieuws

Whatsapp