Ga naar Content

Een weekend vol vernieling en ingegooide ruiten in Zwaag en Hoorn

HOORN - Twee woningen aan de Paardenweide in Zwaag waren dit weekend het mikpunt van vandalen: ze werden met een tegel vernield. In Hoorn Kersenboogerd werd bovendien een auto bekrast en van een andere auto werd de ruit ingegooid.

Foto: Privéfoto

Het was voor sommige inwoners van Zwaag en Hoorn een turbulent weekend te noemen. Meerdere ruiten werden ingegooid, bij zowel woningen als auto's.

Twee woningen in zelfde straat

Aan de Paardenweide in Zwaag werd vannacht een ruit van een woonkamer ingegooid. De dader gooide de ruit in met een grote tegel. De bewoner trof de enorme ravage gelijk aan vanwege het enorme kabaal.

Twee nachten eerder, van vrijdag op zaterdag, was een andere inwoonster aan de Paardenweide ook het slachtoffer van een mogelijke poging tot inbraak of simpelweg vernieling. Het is niet bekend of deze twee incidenten met elkaar zijn verbonden, maar merkwaardig kunnen ze wel worden genoemd.

Autoruiten

In de Kersenboogerd is aan de Cyprus van zaterdag op zondag een auto bekrast en ingedeukt. Even verderop is in dezelfde nacht een ruit van een auto aan de Spant ingegooid, en zijn zonnebrillen uit de auto gestolen. Ook probeerden de daders de motorkap open te breken.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook