Ga naar Content

Twee Amsterdammers opgepakt na inbraak in Velserbroek

VELSERBROEK - De politie heeft afgelopen nacht in Velserbroek twee Amsterdammers aangehouden voor woninginbraak. 

Foto: Politie IJmond/Google Street View

Dat gebeurde nadat een oplettende buurtbewoner alarm had geslagen, meldt de politie IJmond op Facebook. Die getuige zag rond half drie twee mannen in donkere kleding uit een auto stappen en belde de politie. 

Achtervolging 

Naar aanleiding van die tip heeft de politie de wijk afgezet. Al snel zagen agenten enkele  verdachten in een steegje, waarna er een achtervolging volgde. Tijdens de achtervolging gooiden ze verschillende voorwerpen weg. Daaronder waren onder meer een geldkistje en een speaker, waarvan inmiddels duidelijk is dat die eerder in de nacht waren gestolen. 

Het was voor de politie korte tijd onduidelijk op welk adres er was ingebroken, maar inmiddels is bekend dat het om een woning aan de Vliet gaat. 

De twee verdachten zijn na de achtervolging opgepakt en vastgezet. Het gaat om twee mannen van 24 en 26 jaar oud, die al bekend waren bij de politie.

Slotentrekker

De politie laat weten dat er is ingebroken met behulp van een slotentrekker. Dit is een grote stalen buis die met een schroef een cilinder uit een slot kan halen, waarna de deur geopend kan worden. Deze slotentrekker heeft de politie nog niet gevonden.