Sport

Telstar-speler Dijkstra kijkt terug op bijzonder debuut

17 februari 2020, 15.00 uur · Door Redactie

Whatsapp

VELSEN-ZUID - Het voelde als sportieve wraak. Cas Dijkstra maakte afgelopen vrijdag zijn debuut voor Telstar. Dat deed hij uitgerekend tegen de club waar hij een aantal jaar geleden nog speelde. "Het is extra mooi om dan je debuut te maken tegen Volendam. Dat maakte het speciaal."

Pro Shots / Toon Dompeling
Pro Shots / Toon Dompeling

De Alkmaarder was gespannen voor de wedstrijd. Hij vond dat de vissersderby een uitgelezen mogelijkheid was om zijn debuut te maken. "Ik had mijn warming-up gedaan. Anass Najah raakte vervolgens geblesseerd en de trainer riep mij bij zich. Ik mocht invallen. Vanaf het moment dat Swolfs de bal uittrapte besefte ik dat ik er in stond. Dat was een mooi moment."  

Middenvelders Tuur Houben en Marcus McGuane vertrokken deze winter bij de Witte Leeuwen. "Er zijn nu weinig middenvelders over. Daarom zou de kans groter zijn dat ik zou spelen." 

Aanpassingsproblemen

De 18-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Hollandia. Hij had een aantal aanpassingsproblemen in de eerste zes maanden. "De trainingsarbeid was anders. In het begin was ik helemaal gesloopt. Ondertussen ben ik eraan gewend. Ik heb een halfjaar nodig gehad om te wennen. Op dit moment zit ik lekkerder in mijn vel, ik ben qua fitheid en fysiek aangesloten bij de rest van de spelersgroep." 

Quote

"Ik voelde mij echt onderdeel van de spelersgroep"

Telstar-debutant Cas dijkstra

Dijkstra had als doel gesteld om dit seizoen zijn debuut te maken. "Ik heb nog niet nagedacht over een nieuwe doelstelling. Ik hoop volgende keer meer speelminuten te mogen maken. Mijn medespelers waren blij met mijn debuut. Ik voelde mij echt onderdeel van de spelersgroep." 

Whatsapp