Ga naar Content

Brexit aan Zee gaat niet door: "Domweg te weinig animo, dan moet je het niet willen"

WIJK AAN ZEE - Het uitzwaaifeest 'Brexit aan Zee' gaat niet door. De organisatie heeft te weinig kaarten verkocht.

Foto: Adobe Stock

Het evenement zou gehouden worden op 29 febuari, bijna een maand nadat het Verenigd Koninkrijk Europa de rug heeft toegekeerd. De laatste weken viel de de kaartverkoop tegen. Die is blijven steken op 500. "Dat is gewoon te weinig", zegt Marcel Korver, één van de organisatoren. "We hoefden er niets aan te verdienen, maar op deze manier zou het geld gaan kosten. Dat risico willen we niet lopen. Daarom zijn we als volwassen mensen bij elkaar gaan zitten om deze beslissing te nemen." 

Foto: ANP

Onder andere de Bintangs en Roel van Velzen zouden optreden in Wijk aan Zee, maar zijn inmiddels afgebeld. "Spijtig", zegt Korver, "alle vergunningen waren rond, maar het is niet anders. We hebben de datum 29 februari heel bewust gekoizen. De kans op beter weer is dan gewoon groter. Maar de aandacht voor de Brexit is daardoor ook afgenomen. Niemand heeft het er meer over."

"Niemand heeft het meer over de Brexit, dan moet je een volwasssen beslissing nemen"

Organisator Marcel Korver

Groen licht voor Brexit-uitzwaaimoment - NH Nieuws

De organisatoren kregen veel aandacht voor hun initiatief, tot aan grote internationale televisiezenders toe. Korver: "Ongelooflijk hoeveel aandacht we hebben gekregen. Het is een leuke maar ook heel zware tijd geweest waar nu dus een einde aan komt. We zijn trots en dankbaar voor alle support."

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit de IJmond? Word snel lid van onze nieuwe Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Speciaal voor alle IJmonders. Klik hier