Ga naar Content

Opvallend: raad is voor verduurzaming, maar meerderheid heeft zelf geen zonnepanelen

SCHAGEN - Hoewel de gemeenteraad van Schagen voortdurend wijst op het belang van duurzaamheid, lijken de raadsleden zich er zelf niet aan te houden. Een meerderheid heeft namelijk geen zonnepanelen op het dak van hun woning, zo blijkt uit een onderzoek van onze mediapartner Noordkop Centraal onder alle 27 raadsleden.

Foto ter illustratie - Foto: Adobe Stock

Ruim 60 procent van de raadsleden in de gemeente Schagen heeft geen zonnepanelen op het dak van hun woning.  Het valt op dat juist de raadsleden van 'groene' politieke partijen, zoals Groenlinks, Duurzaam Schagen, Wens4U en D66, op hun huis geen zonnepanelen hebben.

Ook het CDA scoort laag. Tweederde van de CDA-fractie maakt geen gebruik van zonnepanelen als energiebron. Twee PvdA-raadsleden, twee VVD-raadsleden, het SP-raadslid en raadsleden van JESS en de Seniorenpartij hebben al wel enige tijd zonnepanelen op hun dak. 

Sommige raadsleden overwegen wel de aanschaf van zonnepanelen in 2020. Bij anderen is het dak ongeschikt of zijn er andere belemmeringen die de aanschaf van zonnepanelen onmogelijk maken.

Vrouw is tegen

Fractievoorzitter Hans Kröger van JESS zou wel zonnepanelen willen, maar zijn echtgenote is erop tegen. "Ik heb thuis niks te vertellen", liet Hans Noordkop Centraal vertwijfeld weten.

Bekijk hieronder de reportage van Noordkop Centraal:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!