Ga naar Content
Gooi

Ankeveen wordt Schuimlikkerveen met carnaval

17 februari 2020, 07.00 uur
Door: Rachel Morssink · Foto:

WIJDEMEREN - Een likje verf hier, een poetsbeurt daar. In Ankeveen zijn de praalwagens uit de opslag gehaald. Bij carnavalsvereniging De Schuimlikkers kijken ze uit naar de grote optocht van aankomend weekend. "Voor mij het feest van het jaar, dit brengt het dorp samen."

Ankeveen wordt tijdens het carnavalsweekend voor even omgedoopt tot Schuimlikkerveen. De inwoners werken hard om alles klaar te maken voor het feest. "We moeten nog stofzuigen en vlaggetjes ophangen," vertelt Chantal Schouten. "En heel belangrijk: de boxen gaan er weer op. Want elke kar heeft zijn eigen muziek." 

De Schuimlikkers oefenen al weer even met dansen op de wagen. Bekijk hieronder de reportage van NH Nieuws.
(Tekst loopt door onder video.)

200217_CARNAVAL - NH Nieuws

Bij de leden van De Schuimlikkers stijgt de spanning. "Ik kan haast niet wachten, ik heb er zoveel zin in," vertelt Anne-Belle van Halm. "Dit is al een beetje een sneak-preview, maar ik ben zo benieuwd hoe alles eruit ziet tijdens de optocht." Ook de voorpret is belangrijk, vertelt Chantal. "Het is heel gezellig om dit samen te doen. Eigenlijk zijn we het hele jaar bezig om van carnaval een mooi feest te maken."

Prinses

Anne-Belle is dit jaar zelfs Prinses van Schuimlikkerveen. "Dat is zo bijzonder. Er komt een hoop bij kijken. Ik moest een jurk uitkiezen en voor het pak van mijn vriend, de carnavalsprins, zijn we helemaal naar Limburg gereden." De voorbereiding doet het bijna niet onder voor een bruiloft, lijkt het wel. "Ook qua kosten is het net als trouwen, haha. Maar dat hebben we er allemaal voor over, hoor. Dit is geweldig om te doen," aldus Anne-Belle.

De Ankeveners werken samen met de vereniging uit Kortenhoef, De Turftrappers. "We delen ook een aantal karren en daarom hebben we zelfs een extra vereniging opgericht: De Schuimtrappers," vertelt Jan Grijpink, de voorzitter van De Schuimlikkers. Maar waar de naam van de Ankeveense vereniging vandaan komt, is niet meer te achterhalen. "We bestaan dit jaar 50 jaar, dus ik kan het niet meer vragen aan de oprichters. Maar het heeft vast iets met bier te maken", zegt Jan.

Feest

Komend weekend staan er verschillende optochten en feesten op het programma. "Vooral de optocht in Naarden is spectaculair," vertelt Jan. En gaat iedereen drie dagen los? "Ja, maar ik niet. Er moet er eentje nuchter blijven en dat is meestal de voorzitter. Dus ik drink wel bier, maar dan alcoholvrij, haha."

Foto:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!