Ga naar Content

Regen zet wegen West-Friesland blank

HOOGKARSPEL - De hevige regenval van vanmiddag zorgt in West-Friesland her en der voor problemen op de weg. Zo staan bij Hoogkarspel de tunnels (N307) onder de Streekweg blank, en is ook de Gerard Brandtweg in Enkhuizen ondergelopen.  

Foto:

De ANWB en Rijkswaterstaat bevestigen telefonisch tegenover NH Nieuws dat er sprake is van wateroverlast bij de tunnels. Van een afsluiting is echter geen sprake. Op foto's is te zien dat een rijstrook is afgesloten: het gaat om de diepstgelegen rijstrook, waar het water het hoogst staat.  

Water wegpompen

De brandweer is bij de tunnel aanwezig en probeert het water weg te pompen. Automobilisten die de tunnel naderen, worden gemaand af te remmen om zo te voorkomen dat ze ongemerkt de enorme plas inrijden.Getuigen melden dat automobilisten de tunnel stapvoets kunnen passeren.   

De Gerard Brandweg is vanwege de wateroverlast volledig afgesloten. Ook hier probeert de brandweer het overtollige regenwater weg te pompen. Waarschijnlijk is er iets mis met de riolering, laat een getuige aan NH Nieuws weten. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!