Ga naar Content

Blauw-Wit te sterk voor Groen Geel in Noord-Hollandse korfbalderby

AMSTERDAM - Blauw-Wit heeft zondagmiddag een belangrijke slag geslagen door te winnen van provinciegenoot Groen Geel. De ploeg van trainers Gerald Aukes en Mark van der Laan boekten tegen de ploeg uit Wormer haar derde zege van het seizoen: 20-15. Daardoor is Blauw-Wit zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Korfbal League. 

Foto: NH Sport / Edward Dekker

"Een belangrijke overwinning. Lijfsbehoud was het eerste doel", aldus Blauw-Wit-trainer Gerald Aukes. "Het was misschien niet fraai, maar ik vond de overwinning wel terecht."

Tekst gaat verder onder de video

"Lijfsbehoud was het eerste doel"

BlaUW-wIT-TRAINER gERALD aUKES

Gerald Aukes: "Lijfsbehoud was eerste doel" - NH Sport/Edward Dekker

De wedstrijd ging tot een stand van 5-4 gelijk op. Door treffers van Fleur Blötevogel (kort schot) en Loraine Vissers (afstandschot) liepen de Amsterdammers, met Otto Fabius weer in de gelederen, uit naar 8-5. De 30-jarige routinier is teruggekeerd om Blauw-Wit uit de (degradatie)problemen te helpen.

Tekst gaat verder onder de video

Otto Fabius helpt Blauw-Wit tijdelijk uit de brand - NH Sport/Edward Dekker

Tweede helft

Nadat beide ploegen met een 10-8 stand gingen rusten, was het Groen Geel dat het beste uit de kleedkamer kwam. Via een treffer van Kevin Dik werd de stand dan ook gelijkgetrokken (10-10). Dat was het teken voor Blauw-Wit om weer een tandje bij de schakelen en ploeg uit Amsterdam liep bij een stand van 12-12 weg tot 16-12.

Groen Geel wist vervolgens niet meer dichterbij te komen, waardoor er aan het einde van de wedstrijd een uitslag van 20-15 op het scorebord stond. 

Blauw-Wit zo goed als veilig

Door de overwinning van Blauw-Wit hebben zij zich zo goed als veilig gespeeld voor lijfsbehoud in de Korfbal League. De Amsterdamse ploeg staat met acht punten op de achtste plaats. Groen Geel blijft negende (vier punten) en houdt alleen Tempo (twee punten) achter zich.

Trainer Dico Dik heeft zich verzoend met de positie waarop Groen Geel staat. Dik: "Als je vier punten haalt in veertien wedstrijden dan ga je geen vijf punten halen in vier wedstrijden. En dan moet Blauw-Wit ook nog alles verliezen. Daar moeten we reëel in zijn. Het is zaak dat we de play-downs gaan halen. Daar gaan we ons de komende weken op richten.''

Tekst gaat verder onder de video

"Als je vier punten haalt in veertien wedstrijden dan ga je geen vijf punten halen in vier wedstrijden"

Groen Geel-trainer Dico Dik

Dico Dik verzoent zich met play-down duels voor Groen Geel - NH Sport/Edward Dekker

De nummer negen (op dit moment Groen Geel) gaat play-downs spelen, terwijl de nummer tien direct degradeert. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen dit seizoen.

Kevin Dik wil nu nog niet nadenken over de duels die Groen Geel straks tegen een hoofdklasser moet gaan spelen om in de Korfbal League te blijven. "Er zijn nog genoeg wedstrijden voor de boeg. Daar moeten we onze vorm zien te pakken richting de play-down-wedstrijden."

Stand onderin:

7. DVO 14-15
8. Blauw-Wit 14-8
9. Groen Geel 14-6
10. Tempo 14-2

Kevin Dik na nederlaag Groen Geel bij Blauw-Wit: "Mentale tik" - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook