Ga naar Content

Koedijkse kok Michel weer wereldkampioen snertkoken

KOEDIJK - Stamppotkoning Michel Rekers uit Koedijk is wederom eerste geworden bij het Wereldkampioenschap Snertkoken in Groningen. "Alles ging zo lekker", aldus Michel.

Foto: NH Nieuws

Hij is al vier keer wereldkampioen stamppotkoken geweest, en één keer wereldkampioen snertkoken. Bij die laatste categorie kan Michel Rekers nu een tweede streepje turven. "Ik ging erheen om gewoon lekker te koken", vertelt Michel aan NH Nieuws. "Maar het ging zo lekker."

"Toen nam ik een hap van m'n erwtensoep, en die was zó lekker"

Michel rekers, WERELDKAMPIOEN SNERTKOKEN

Michel staat vooral bekend om zijn stamppot. "Maar toen nam ik een hap van m'n erwtensoep, en die was zo lekker dat ik dacht: dit kan wel eens beter worden dan de stamppot", vertelt Michel.

En dat klopte, zo bleek bij de prijsuitreiking. "Toen ik hoorde dat ik tweede was geworden bij het stamppotkoken, was mijn dag al gemaakt. Maar dat ik kampioen werd bij het snertkoken, was helemaal geweldig."

Vertellen en leren

Michel is ambassadeur van het kampioenschap. "Daarom ben ik er altijd bij. Maar het liefst sta ik zelf ook gewoon lekker te koken. Vaak zijn er een hoop scholieren bij. Die kun je dan van alles vertellen en leren over stamppot- en snertkoken."

Natuurlijk vroegen we nog om het winnende recept, maar dat laat even op zich wachten. "Dat houdt de stichting nog even geheim", vertelt de winnende kok. We zullen het voor nu dus met een foto moeten doen:

Foto: Michel Rekers

Ook volgend jaar is Michel er weer bij. "Ik ben nu alweer aan het nadenken over wat ik volgend jaar ga maken", vertelt hij enthousiast. "Ik heb al wel weer wat lekkere receptjes in gedachten!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook