West-Friesland

Op de RSG bloeit de liefde op: leerlingen sturen 900 valentijnsrozen naar elkaar

14 februari 2020, 21.00 uur
Door Isabel Broersen · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

ENKHUIZEN - 'Je bent de liefde van mijn leven' en 'Deed het zeer toen je uit de hemel viel?'. Die berichtjes gaan vandaag in de rondte op de RSG in Enkhuizen. Leerlingen kochten maar liefst negenhonderd rozen voor elkaar. En die werden samen met een valentijnsbericht in de klas bezorgd.

Eerder deze week kon je een roos kopen voor je Valentijn. Daar is massaal op gereageerd door de leerlingen: er zijn negenhonderd rozen verkocht, dat is een record voor de RSG. Vandaag was het spannende moment, want de rozen werden bezorgd in de klas. 

Met emmers vol rozen ging een groep leerlingen tijdens het derde uur de school door om de rozen af te leveren. "Ik vind het hartstikke leuk om al die reacties te zien, vooral als ze niet verwachten dat ze een roos krijgen", vertelt Joris Koomen van H5D. 

Valentijnsdag op de RSG - NH Nieuws

Maar de rozen zijn niet alleen voor anonieme liefdes. "Ik heb er dertien verstuurd naar al m'n vrienden", vertelt één van de leerlingen. En iemand anders heeft een roos gekregen van zijn zusje. 'Soms kun je wel aardig zijn', staat op het kaartje dat eraan hangt.

Geheime liefde

Toch blijft een roos van je grote liefde het spannendst. Er blijken genoeg geheime aanbidders te zijn op de RSG. "Ieder jaar worden er heel veel rozen verkocht hier, ik vind het echt een leuk idee", vertelt een meisje. "Ik vind het wel een hele leuke gedachte dat je naar iedereen kan sturen, ook anoniem", concludeert een vriendinnengroep.

Whatsapp