Sport

LIVE NH Sport: FC Volendam - Telstar

14 februari 2020, 11.49 uur · Aangepast 14 februari 2020, 16.18 uur · Door Redactie

Whatsapp

VOLENDAM - Het Nieuwe Oranje tegen de Witte Leeuwen. Voor de tweede keer dit seizoen staan FC Volendam en Telstar tegenover elkaar. Het is dé wedstrijd in de eerste divisie waar NH Sport vrijdagavond op de radio uitgebreid aandacht aan besteedt.

Pro Shots/NH Sport
Pro Shots/NH Sport

De heenwedstrijd leverde FC Volendam drie punten op, maar met name voor rust maakte Telstar aanspraak op meer dan de uiteindelijke 1-2 nederlaag. Inmiddels zijn we vijf maanden verder en heeft FC Volendam zich in de top van de eerste divisie genesteld. Telstar is na de twee recente nederlagen ietwat weggezakt naar plek tien. Desondanks zijn de Velsenaren nog altijd volop in de race voor een plekje in de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Afwezigen

Bij de thuisploeg zijn er nauwelijks afwezigen. Derry John Murkin en Mo Betti waren afgelopen maandag tegen Jong AZ (1-1) afwezig, maar trainden donderdag weer volledig mee. Beide spelers beginnen vrijwel zeker op de bank. Trainer Wim Jonk lijkt vast te houden aan dezelfde basisformatie die in Wijdewormer het vertrouwen kreeg.

Telstar mist rechtsback Ilias Bronkhorst. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Senne Lynen. Ook kersverse aanwinst Piet Velthuizen mist de derby. Hij heeft last van zijn voet en kan daarom nog niet debuteren. Sowieso is het onduidelijk wie trainer Andries Jonker laat keepen. Kiest hij voor Sven van der Maaten of grijpt hij terug op Anthony Swolfs? Het meespelen van aanvaller Elayis Tavsan is onzeker vanwege een enkelblessure.

Strijd

FC Volendam - Telstar is ook de strijd tussen NH Sport-clubwatchers Edward Dekker (FC Volendam) en Rob Wanst (Telstar). Zij zitten vanavond naast elkaar op de perstribune en doen vanaf 19.00 uur uitgebreid verslag. De aftrap in Volendam is om 20.00 uur.

Luister elke vrijdag (19-22 uur) en zondag (18-19 uur) naar NH Sport. Presentatoren Rob Mooij en Stef Swagers praten je bij over het regionale sportnieuws. Tips? Mail naar sport@nhsport.nl Je kunt NH Sport uiteraard ook liken op Facebook en volgen op Twitter @NHSport_.

Whatsapp