IJmond

NL
V

Raadselachtig: dode zwijnen aangespoeld op het strand

14 februari 2020, 08.30 uur · Aangepast 14 februari 2020, 09.07 uur · Door Redactie

IJMUIDEN - Een lugubere vondst op het strand in IJmuiden gisteren. Medewerkers van de dierenambulance troffen daar namelijk een aangespoeld everzwijn aan. Het dode dier verkeerde al even in ontbindende staat, zo is duidelijk te zien op een foto. 

Dave de Koning/Reddingsteam Zeedieren

Volgens de dierenambulance was het nog een zware taak om het dier uit het zand te krijgen. Medewerkers hadden een shovel nodig om het 160 kilo zware karkas op te ruimen. 

Niet veel later kwam er nog een melding binnen dat er een zeehond was aangespoeld. Ook dit dier was er slecht aan toe en is meegenomen door de dierenambulance. 

Tweede zwijn aangespoeld

Alsof de vondsten nog niet luguber genoeg waren, kwam er aan het einde van de dag nóg een melding bij Dierenambulance Velsen binnen dat er een tweede everzwijn was aangetroffen op het strand in het Zuid-Hollandse Noordwijk. "De medewerkers stonden voor een raadsel waar de twee zwijnen vandaan zouden komen", schrijft de dierenambulance op Facebook. 

Het laatste aangespoelde dier is naar een onderzoekscentrum in Utrecht gebracht voor autopsie. 

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit de IJmond? Word snel lid van onze nieuwe Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Speciaal voor alle IJmonders. Klik hier