Sport

Telstar-middenveler Gilmour pas weer naar de kapper als hij scoort

13 februari 2020, 16.07 uur · Aangepast 14 februari 2020, 10.48 uur · Door Redactie

Whatsapp

VELSEN-ZUID - Telstar-middenvelder Charlie Gilmour wist dit seizoen nog niet te scoren. Hij heeft nu met zichzelf afgesproken dat hij pas weer naar de kapper gaat als hij scoort. 

Pro Shots / Henk Korzelius
Pro Shots / Henk Korzelius

"Als ik een doelpunt maak, kan ik naar de kapper. Normaal ga ik iedere twee weken.  Ik wil de komende maanden belangrijker worden voor het team door middel van goals en assists. Het is frusterend als je geen doelpunten maakt. Het is altijd goed om een doel op te stellen", vertelt Gilmour.

Tekst gaat verder onder de video

NH Nieuws

Korte broek

Telstar-middenvelder Charlie Gilmour trainde donderdagochtend samen met Darryl Baly enige speler met korte broek. "In Rusland zou ik wel een lange broek dragen. Ik ben dit weer gewend vanuit Engeland. Als je begint met rennen, word je vanzelf warm", vervolgt de Engelsman. De voetballer uit Brighton maakte afgelopen zomer de overstap van Arsenal naar Norwich City. Laatsgenoemde club verhuurde hem vervolgens aan Telstar. 

Kunstgras

De grootste verandering voor de Engelsman was de overgang van natuurgras naar kunstgras. "In Engeland speelt iedereen op gras. Ik heb er geen moeite mee. Het zorgt ervoor dat clubs zich vooral moeten focussen op positiespel. Ik begin het leuk te vinden om op kunstgras te spelen." In Engeland kijken ze raar op als Gilmour vertelt over de velden in Nederland. "Mensen vinden het raar dat er in een professionele competitie op zulke velden wordt gevoetbald. De kwaliteit van de grasvelden is niet te vergelijken met Engeland. Het is dus beter om op kunstgras te spelen." 

Vertrek McGuane

Marcus Mcguane vertrok eind januari naar Nottingham Forrest. Het is een groot gemis voor de Engelse middenvelder om zonder zijn kameraad te spelen. "Ik ken hem als sinds mijn zesde. Het was fijn om iemand in Nederland te hebben die ik al zo lang ken. Hij gaat nu verder met zijn carrière."

 

NH Nieuws

Whatsapp