Sport

Telstar-trainer Jonker: "In topsport wil niemand afgaan"

13 februari 2020, 14.49 uur · Aangepast 14 februari 2020, 10.45 uur · Door Redactie

Whatsapp

VELSEN-ZUID - De Witte Leeuwen verloren vrijdag met maar liefst 7-1 van NEC en vrijdag gaat de ploeg van Andries Jonker op bezoek bij het sterke FC Volendam. "In topsport wil niemand afgaan. We maakten teveel individuele fouten waar je niet omheen kan", aldus Jonker over het pak slaag van vorige week. 

Pro Shots/Paul Meima
Pro Shots/Paul Meima

In Velsen-Zuid won FC Volendam eind september nipt met 2-1 van Telstar. Toch blikt Jonker positief terug op die wedstrijd. "Het niveau van beide kanten was destijds erg hoog. Een enorm gevecht met goed voetbal. Een gelukkig Volendam dat de punten mee terug nam. Ik denk dat vriend en vijand het daar over eens was", vertelt de trainer.

De Witte Leeuwen werden afgelopen vrijdag dus overklast met 7-1 door NEC. "We hebben een tik gehad. Mijn spelers zullen dus op hun tellen passen. Aan de andere kant zitten zij in een flow. Het vertrouwen in Volendam is natuurlijk groot. Ze zullen ons niet onderschatten", vertelt Jonker in gesprek met NH Sport. "In topsport wil niemand afgaan. Het is dan belangrijk om de vinger op de zere plek te leggen. We maakten teveel individuele fouten waar je niet omheen kan."

Keepers

Nieuwe aanwinst Piet Velthuizen verliet donderdag voortijdig de training. "Hij heeft last van zijn voet. Daar wisten wij van. We hadden er geen rekening mee gehouden dat hij morgen al inzetbaar zou zijn." Met de komst van Velthuizen lijkt het erop dat hij de eerste doelman gaat worden. "De beste keeper speelt. Dus Piet moet bewijzen dat hij de beste is", aldus Jonker.

Wie er vrijdag gaat keepen is nog niet bekend. Reservekeeper Swolfs heeft meermaals aangegeven te willen vertrekken bij Telstar als hij geen vaste basisplek kreeg. De doelman mag van Jonker bij Telstar blijven. "Zijn zaakwaarnemer heeft meerdere keren aangegeven dat als hij niet zou spelen dat Anthony per se wil vertrekken. Er is geen trainer die garandeert dat je gaat spelen en zeker geen keeper. Het is nu aan Swolfs om de woorden van zijn zaakwaarnemer inhoud te geven. Of dat hij beslist om te blijven. Van mij mag hij blijven", laat Jonker weten. 

Blessuregevallen

Bij Telstar ontbreken Anthony Berenstein en Kick Groot al een tijd. "Ilias Bronkhorst speelt morgen ook niet mee. Elayis Tavsan is een vraagteken. Tavsan is door zijn enkel gegaan op de training. Bronkhorst heeft ook last van zijn enkel. De dokter heeft ons geadviseerd om hem niet te laten spelen." Logische vervanger van Ilias Bronkhorst is Senne Lynen.

NH Sport doet vrijdagavond live verslag van FC Volendam - Telstar. Edward Dekker en Rob Wanst zijn de commentatoren.  De aftrap is om 20.00 uur en de radio-uitzending begint om 19.00 uur. 

Whatsapp