Amsterdam

Opnieuw explosie van mogelijke bombrief, nu bij kantoor in Amsterdam-Zuidoost

13 februari 2020, 12.46 uur · Aangepast 13 februari 2020, 14.25 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Bij het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is vanmiddag een bombrief afgegaan. Een persoon heeft rook ingeademd, meldt de politie. Hij of zij is uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld - Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Volgens ING ging de bom af toen een medewerker van de bank de brief openmaakte. Het hoofdkantoor van de bank staat aan de Bijlmerdreef.

Hoofdcommissaris Frank Paauw was op het moment dat het nieuws over de bombrief naar buiten kwam te gast bij AT5 voor opnames van het programma Het Verhoor. Volgens hem gaat het om een bombrief die lijkt op de andere brieven. "Gelukkig maar met een relatief kleine lading."

Tekst gaat verder onder de video

Opnieuw bombrief Amsterdam - NH Nieuws

Niet de eerste keer

Gisteren nog explodeerde een bombrief bij een postsorteercentrum van ABN Amro, nabij Sloterdijk. De verzender van de bombrieven had een bedrag in bitcoins geëist. Als betaling uitblijft worden er nieuwe brieven met explosieven verstuurd. Om welk bedrag het gaat blijft geheim, omdat bekendmaking het onderzoek kan schaden.

Het onderzoek naar de afperser die de brieven verstuurt is volgens Paauw in volle gang. "Wat zijn de patronen die je kunt vinden bij degenen die geadresseerd zijn? (...) Dit moet echt opgepakt worden en die dader moet echt opgepakt worden."

De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen die brieven en de brieven die gisteren en vandaag.

Oudenbosch

Ook in Oudenbosch is vandaag een verdacht pakketje ontdekt. Rond 12.30 uur trof een postbezorger een pakketje aan waar rook uitkwam. Volgens de politie heeft hij het pakketje op straat gelegd. De politie heeft het pakketje onderzocht. Er werd uiteindelijk geen explosief aangetroffen. 

Whatsapp