Sport

Korte en natte voorbereiding FC Volendam op vissersderby tegen Telstar

13 februari 2020, 12.37 uur · Aangepast 14 februari 2020, 13.03 uur · Door Redactie

Whatsapp

VOLENDAM - Onder gure en natte omstandigheden heeft FC Volendam donderdag de laatste training afgewerkt op weg naar het thuisduel tegen Telstar. De eerder deze week zieke Derry John Murkin en geblesseerde Mo Betti trainden weer volledig mee.

NH Nieuws

Trainer Wim Jonk heeft, behalve de langdurige uitgeschakelde Zakaria el Azzouzi, geen noemenswaardige personele problemen. De voorbereiding op de vissersderby is kort. Maandagavond immers speelde FC Volendam nog uit tegen Jong AZ (1-1). Dinsdag waren de spelers vrij, waarna er alleen op woensdag en donderdag nog kon worden getraind. 

Reda Kharchouch afstoppen

Telstar heeft met Reda Kharchouch de nummer twee van de topscorerslijst in haar gelederen. De 24-jarige spits heeft dit seizoen al zestien doelpunten achter zijn naam staan en is daarmee van onschatbare waarde voor de Velsenaren. Wie hem aan Volendamse zijde zal afstoppen is nog maar de vraag. "Dat zal hij morgen gaan zien. Dat is voor hem een verrassing", aldus FC Volendam-aanvoerder Kevin Visser. 

Quote

"Dat is voor hem een verrassing"

FC volendam-aanvoerder Kevin Visser

Basisplek Deul  

Op basis van de laatste training lijkt Boy Deul zijn plek voorin te behouden en begint Murkin op de bank. De rechtsback-positie is weer voor Noah Fadiga.

Tekst gaat hieronder verder

Leon Maloney

De tussentijdse Engelse aanwinst Leon Maloney traint al een tijdje met de A-selectie mee, maar maakte nog geen speelminuten. Volgens Jonk is hij nog niet wedstrijdfit. Op 3 december speelde de vleugelspits zijn laatste wedstrijd voor Portsmouth. "We hebben geonstateerd dat hij best wel een grote achterstand heeft", aldus Jonk. 

Door het puntenverlies bij Jong AZ (1-1) van afgelopen maandag, is FC Volendam naar de vierde plek op de ranglijst gezakt met 50 punten. Telstar is na de oorwassing door NEC (1-7) de nummer tien van de eerste divisie met 36 punten. 

Je kunt FC Volendam - Telstar vrijdagavond rechtstreeks op de radio volgen. De uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur; de aftrap in Volendam is om 20.00 uur. Edward Dekker en Rob Wanst doen verslag.

Whatsapp