Ga naar Content
Sport

Chinese badmintontalenten niet naar Haarlems jeugdtoernooi vanwege coronavirus

13 februari 2020, 12.50 uur · Aangepast 13 februari 2020, 13.06 uur
Door: Redactie · Foto:

HAARLEM - Een flinke domper voor de organisatie van het Yonex Dutch Junior badmintontoernooi in Haarlem. De Chinese delegatie heeft zich afgemeld, om alle kansen op het verspreiden van het coronavirus uit te sluiten. En dat betekent dat 26 Chinese toptalenten en hun coaches thuis zullen blijven.

Het Yonex Dutch Junior geldt als één van de grootste vier jeugdtoernooien ter wereld, waar internationale badmintontalenten tot 19 jaar het tegen elkaar op kunnen nemen. Het toernooi wordt van 26 februari tot en met 1 maart gespeeld in de Haarlemse Duinwijckhal. Voordat de Chinese delegatie zich had afgemeld, waren er al 367 deelnemers aangemeld. Duitsland en Indonesië leveren de grootste teams. Vorig jaar deden Noord-Hollanders Wessel van der Aar (Zandvoort) en Brian Wassink (Hoofddorp) nog mee.

Tekst gaat verder na video

Grootste badmintontalenten ter wereld spelen toernooi in Haarlem - NH Nieuws

Niet ziek, maar geen risico's

"De Chinese delegatie heeft zelf besloten om niet te komen. Daar zijn ze vrij in om die keuze te maken. Van andere landen hebben we geen afzeggingen gekregen. Er zijn geen spelers ziek, maar ze willen geen risico's nemen", aldus een woordvoerder van het toernooi.

"China komt normaal altijd met een grote delegatie naar Haarlem en vorig jaar stonden een aantal spelers ook in de finales." Dat betekent ook dat de 16-jarige Liu Liang, de nummer twee van de wereld bij de jeugd, noodgedwongen thuis zal moeten blijven.

Nog steeds spannend

Het betekent niet dat het toernooi nu in één keer 'een flop' is geworden. Er is nog genoeg talent te bewonderen. Op de zaterdag en de zondag worden de finales gespeeld. De jongste deelnemer is dertien jaar en komt uit Thailand.

Nederland zal met dertig talenten aan het toernooi beginnen. Het is al vaker voorgekomen dat spelers van het Yonex Dutch Junior later op de Olympische Spelen waren te bewonderen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook