Start van hoofdcontent

ZWAANSHOEK

nl

Beloning uitgeloofd voor tip die leidt naar brandstichter van loods in Zwaanshoek

12 februari 2020, 18.00 uur · Door Redactie

ZWAANSHOEK - Het is inmiddels meer dan een half jaar geleden dat een brand een loods aan de Spieringweg in Zwaanshoek in de as legde. Het ging om brandstichting, maar verdachten zijn vooralsnog niet aangehouden. Voor het oplossen van deze zaak is nu een beloning uitgeloofd van 7500 euro.

200212N_BNH_Beloning_v2_BNH - Bureau NH

Het is zondagochtend rond 4.45 uur als blijkt dat de loods in brand staat. Bewoners van het woonhuis voor de loods worden er wakker van, en bellen de brandweer. Zij komen in actie, evacueren de aanwezigen, maar kunnen de loods niet meer redden: het vuur legt het pand volledig in de as.

Meerdere bedrijven zijn zwaar gedupeerd zijn, maar ook de bewoners van de loods zijn alles kwijt. De totale schade loopt in de miljoenen euro's. 

Levensgevaarlijke situatie

"Op het moment van de brand lagen er mensen te slapen in de woonunits, en de loods is volledig afgebrand, dus ik denk dat we van geluk mogen spreken dat er niemand gewond is geraakt", legt een politiewoordvoerder in Bureau NH uit waarom de politie deze zaak zo hoog opneemt. "Het is een levensgevaarlijke situatie, zeker omdat er nog mensen in het pand waren."

Wie de man of auto herkent of andere informatie heeft, wordt gevraagd dat te delen met de politie op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

🚓 BureauNH
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!