Ga naar Content
Gooi

Hilversumse wethouder: "Sluiten spoorbomen enige oplossing"

13 februari 2020, 08.09 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Gemeente Hilversum

HILVERSUM - De Hilversumse wethouder Arno Scheepers realiseert zich dat het sluiten van de Kleine Spoorbomen voor autoverkeer een lastige maatregel is. "Maar ik denk dat dit de enige oplossing is die in ieder geval de veiligheid garandeert."

"Er gebeuren ontzettend veel bijna-ongelukken, er gaat elke dag wel wat mis en 'gode zij dank' is er nog geen ernstig ongeluk gebeurd. We willen ook niet dat dat gaat gebeuren, dus we moeten nu echt een besluit nemen", aldus de wethouder. 

De drukke overgang staat in de top 10 meest onveilige overwegen van ProRail en wel om twee redenen. Allereerst doordat auto's, fietsers en voetgangers elkaar van alle kanten kruisen. Daar komt nog eens bij dat de wegen rond de spoorbomen vollopen als er een trein voorbij komt en de spoorbomen dicht zijn. Door autoverkeer weg te halen, moet het straks een stuk rustiger worden. 

Gemaakte keuzes

Het afsluiten van de kleine spoorbomen voor autoverkeer was niet de enige optie. Er lagen nog twee varianten op tafel: het weren van verkeer Hilversum in of Hilversum uit.

De wethouder legt uit dat dat op geen enkele manier veilig was te krijgen:

Wethouder Arno Scheepers over sluiten kleine spoorbomen - NH Nieuws

Buitenring

Ook de verkeersdoorstroming door Hilversum word straks heel anders. De auto's die nu langs de kleine spoorbomen gaan, zullen straks op de nu al drukke Johannes Geradtsweg terecht gaan komen.

De gemeente gaat ook daar aan de slag:

Wethouder Arno Scheepers over sluiten kleine spoorbomen - NH Nieuws

Toekomst

Voordat de spoorwegovergang echt dicht gaat voor autoverkeer moet er nog wel wat gaan gebeuren. De weg gaat pas op z'n vroegst begin 2022 dicht. Het hele plan staat hoe dan ook nog niet vast: burgemeester en wethouders hebben pas net een besluit genomen de spoorbomen op slot te doen, de gemeenteraad moet er ook nog haar zegje over doen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook