Ga naar Content

VVD-wethouder Bloemendaal wil huizen statushouders niet bij cricketclub

BLOEMENDAAL - VVD-wethouder Nico Heijink is tegen de komst van 50 tot 70 tijdelijke woningen voor statushouders op een veldje aan de Zomerzorgerlaan in Bloemendaal. Dat is het veldje naast de cricketclub waar eerst de tijdelijke Bos en Duinschool stond.

Foto: NH Nieuws/Geja Sikma

Zijn afwijkende standpunt blijkt uit de besluitenlijst van het college van B en W. Burgemeester en wethouders bespraken een plan van aanpak spoedhuisvesting stastushouders met daarin twee mogelijke locaties voor de tientallen flexwoningen. Eén aan de Zomerzorgerlaan en één aan de Haarlemse kant van de Westelijke Randweg, nog net op Bloemendaals grondgebied. De gemeente Bloemendaal kwam zelf na onderzoek uit op deze twee opties.

Objectieve criteria

Wethouder Heijink stemde tegen het plan van aanpak omdat hij de locatie Zomerzorgerlaan ongeschikt vindt. In het collegebesluit staat aangetekend dat de VVD'er 'twee objectieve criteria' vindt ontbreken aan de locatie Zomerzorgerlaan: de bereikbaarheid van het openbaar vervoer en de ruimtelijke kwaliteit. De twee andere wethouders en de burgemeester stemden in met het plan van aanpak.

B en W hebben ook besloten de omwonenden van de twee locaties binnenkort per brief in te lichten. Uiteindelijk kiest de gemeenteraad voor tientallen tijdelijke woningen op één van de twee plekken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook