Ga naar Content

'Ziyech van Ajax naar Chelsea'

AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Hakim Ziyech Ajax na dit seizoen verruilt voor Chelsea. De clubs zijn volgens De Telegaaf mondeling akkoord over de spelmaker. Zelf moet hij nog persoonlijk rond komen met de Londenaren.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Met de transfer zou een bedrag van zo'n 45 miljoen euro zijn gemoeid. Ajax wil niet bevestigen dat het al akkoord is. Ziyech heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij de koploper van de eredivisie. Chelsea-coach Frank Lampard wilde hem deze winter al naar Londen halen, maar daarover viel toen niet te praten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Beide teams troffen elkaar afgelopen najaar in de groepsfase van de Champions League. Ziyech scoorde nog op Stamford Bridge (foto), toen de wedstrijd in 4-4 eindigde.

Vier seizoenen Ajax

De 26-jarige Ziyech staat sinds de zomer van 2016 onder contract in Amsterdam. Destijds kwam hij voor 11 miljoen euro over van FC Twente. In 2017 stond hij negentig minuten op het veld tijdens de Europa League-finale tegen Manchester United (0-2).

Vorig seizoen werd de Marokkaans international landskampioen en won hij de KNVB-beker met Ajax. Ook speelde hij een grote rol in de zegetocht in de Champions League. In de halve finale ging het toen in blessuretijd mis tegen Tottenham Hotspur.

Blessure

De afgelopen drie weken was Ziyech geblesseerd aan zijn kuit. Woensdagavond tegen Vitesse (3-0 winst) maakte hij in de 80e minuut zijn rentree. Mogelijk kan de aanvallende middenvelder zondag tegen RKC Waalwijk weer in de basis beginnen.