Ga naar Content
West-Friesland

Strike na strike: deze Obdamse familie heeft het bowlen in de genen

13 februari 2020, 07.00 uur
Door: Isabel Broersen · Foto: NH Nieuws

SPIERDIJK - Het is een hobby, maar ze zijn wel heel fanatiek: de familie van den Brink is gek op bowlen. Opa Barend, vader Rob en zussen Robin (20) en Floren (16) zijn wekelijks te vinden op de bowlingbaan. Aankomend weekend doen ze een gooi naar de Grote Prijs van Spierdijk. 

Zussen Robin en Floren uit Obdam zijn de jongste deelnemers van het bowlingtoernooi in Spierdijk. Maar dat ze pas net komen kijken betekent niet dat de overwinning ver weg ligt. "Die meiden halen denk ik wel een finaleplaats", vertelt opa Barend Elshout trots. "Ik weet het bijna zeker."

Bowlen - NH Nieuws

Robin kwam vorig jaar al thuis met de eerste prijs. En ook nu gaan Robin en Floren voor een succesvolle afloop. "Ik heb boven mijn gemiddelde gegooid vandaag, dus dat is heel goed", concludeert Floren tevreden na de laatste training.

"Die meiden halen wel een finaleplaats, ik weet het bijna zeker"

Opa, barend elshout

Van kleins af aan zijn de zussen op de bowlingbaan te vinden, dus de sport hebben ze inmiddels in de vingers. Hun moeder, tante, oma en neven: zo'n beetje de hele familie stond vroeger fanatiek op de bowlingbaan. De aanstichter van de familiehobby is opa Barend. Hij traint nog wekelijks met schoonzoon Rob en zijn twee kleindochters.

Een 'perfect game'

Maar het grote voorbeeld binnen de familie is Rob, de vader van Robin en Floren. Hij gooide twee jaar geleden een zeldzame 'Perfect Game'. Dat kan gezien worden als een nine-darter van het bowlen: een maximale score van driehonderd punten, oftewel twaalf strikes achter elkaar. In het ruim dertigjarig bestaan van de bowlingbaan presteerden slechts drie anderen dat.

Robin en Floren hopen dat zo'n Perfect Game er voor hun ook ooit in zit. "Eerst tweehonderd punten gemiddeld, dat zou al heel mooi zijn om te halen", vindt Robin. "Dan misschien een keer die driehonderd, dat zou wel heel te gek zijn."