Ga naar Content

Tienduizenden boetes: deze Gooise flitspalen halen de meeste euro's op

HILVERSUM - We weten allemaal dat ze er staan, maar toch blijken we er nog vaak in te trappen: flitspalen. Dat blijkt althans uit recente cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het afgelopen jaar zorgden de flitspalen in 't Gooi voor tienduizenden boetes. 

Foto: Robbert Bianchi / NH

De absolute koplopers als het gaat om het aantal flitsboetes zijn twee flitspalen aan de rand van 't Gooi, op de N201 tussen Hilversum en Vreeland. Daar werd het afgelopen jaar door de twee palen 68.781 keer geflitst.

Het kruispunt waarop de flitspalen staan, is daarmee het 'duurste' kruispunt van Nederland. Dit is vooral omdat er te vaak te hard gereden wordt. De flitspalen flitsen ook voor rijden door rood licht, maar dat leverde 'slechts' enkele honderden boetes op. 

Te hard rijden

Een andere flitspaal die het afgelopen jaar veel boetes opleverde is de flitspaal op het Hilversumse Oostereind, de toegangsweg naar Hilversum vanaf snelweg A27. Daar werd afgelopen jaar 23.233 keer geflitst, bijna altijd omdat er te hard werd gereden. 

Ook de Hilversumse flitspalen op de Kamerlingh Onnesweg (11.617 boetes) en 's-Gravelandseweg (9.234 boetes) flitsen er op los. 

Veel boetes

De twee flitspalen in Loosdrecht op de Oud-Loosdrechtsedijk en de flitspaal op de Hilversumseweg in Laren flitsten ook meer dan 10.000 keer. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!