Ga naar Content

Piet Velthuizen naar Telstar was half jaar terug nog ondenkbaar

VELSEN-ZUID - Telstar toverde maandag keeper Piet Velthuizen uit de hoge hoed. Afgelopen zomer was het voor de doelman nog ondenkbaar dat hij in Velsen-Zuid zou belanden: "Dan had ik gezegd dat dat niet gaat gebeuren. Op dat moment had ik betere aanbiedingen en daar ben ik toen ook niet op ingegaan", aldus Velthuizen.

Piet Velthuizen - Foto: Pro Shots / Toin Damen

De afgelopen maanden trainde de inwoner van Malden voor zichzelf in de sportschool, maar de keeper wilde graag weer spelen bij een club. "Als je vijf dagen per week traint en je mag dan de zesde dag van de week niet de kers op de taart doen, is dat toch lastig", vertelt Velthuizen aan NH Sport. 

Piet Velthuizen wil jonge spelers beter maken. "Dat is voor mij belangrijk" - NH Nieuws

Telstar-trainer Andries Jonker speelde een belangrijke rol bij de komst van Velthuizen. "Ik ken Andries al heel lang. Ik denk dat hij een goede, tactische trainer is met veel voetbalverstand. Dat maakte de optie voor mij een stuk makkelijker", laat de doelman weten.

Piet Velthuizen wilde niet één heel seizoen thuis zitten - NH Nieuws

Vrijdag gaat Telstar op bezoek bij FC Volendam. De kans lijkt klein dat hij dan al op onder de lat staat. Velthuizen heeft momenteel last van zijn voet.

Lees ook