Ga naar Content

Amsterdamse Linnaeusschool sluit deuren vanwege gebrek aan leerlingen

AMSTERDAM - De Linnaeusschool in Amsterdam-Oost sluit aan het einde van dit schooljaar de deuren. De reden hiervoor zou een tekort aan leerlingen zijn. Dit is al de vierde basisschool in korte tijd die dicht moet wegens een tekort aan leerlingen of leraren.

Foto: Google Streetview

Het bestuur van Stichting Samen tussen Amstel en IJ (StaIJ) - waaronder de school valt - bevestigt dat na berichtgeving van Het Parool

Combinatie

Een combinatie van te weinig leerlingen en het nijpende lerarentekort werd de Linnaeusschool fataal, zo schrijft de krant. Want doordat er nog maar 76 kinderen op de school aan de Derde Oosterparkstraat zitten, wordt het ook steeds lastiger om daar nog leraren voor te vinden. 

De school zou dit jaar een dieptepunt hebben bereikt, waardoor het bestuur aangeeft de onderwijskwaliteit niet nog een jaar te kunnen garanderen.

Nieuwe school

Gisteravond zijn de ouders van de leerlingen daar al van op de hoogte gesteld tijdens een informatieavond. Zij kunnen de komende weken een andere school in overweging nemen. Uiterlijk 10 april weten de leerlingen dan of er plek is op de school van hun keuze. 

Kinderen die nu in groep zeven zitten kunnen volgens Het Parool in principe als klas bij elkaar blijven, mits de ouders akkoord gaan. Zij zouden dan op Basisschool De Kraal hun laatste basisschooljaar doorbrengen. 

Vierde school

De Linneausschool is de vierde Amsterdamse school in korte tijd die moet sluiten. In juni sloot de Waaier in Oost al vanwege een leerlingentekort. Drie maanden later moest de 16de Montessori in Zuidoost sluiten vanwege een gebrek aan leraren en begin deze maand heeft Avonturijn aan de Rustenburgerstraat de deuren gesloten, opnieuw vanwege een leerlingentekort.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!