Ga naar Content

FC Volendam-trainer Jonk baalt van gelijkspel: "Dit zijn dure punten"

WIJDEWORMER - Lang zag het er naar uit dat Volendam de volle buit zou pakken op bezoek bij Jong AZ. In de slotfase kreeg de ploeg van Wim Jonk het deksel op de neus: 1-1. Jonk: "Dit zijn dure punten."

De trainer van de Volendammers vond de wijze waarop het tegendoelpunt tot stand kwam onnodig. "Het is zuur dat we die goal tegenkrijgen uit een eigen corner. Daar baal ik wel van."

Jonk was niet tevreden over de afwerking van zijn ploeg. "Ik had na rust niet het idee dat we zouden verliezen of gelijkspelen. Dan moet je afdrukken, zo simpel is het."

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk baalt van het gelijkspel bij Jong AZ - NH Sport/Edward Dekker

"We hadden gewoon 2-0 en 3-0 moeten maken"

FC Volendam-Keeper Nordin bakker

Keeper Nordin Bakker deelde de mening van zijn trainer. "Je gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. Die hadden we moeten behouden en uit moeten breiden."

Vooral de kansen die Volendam na rust kreeg, hadden het duel in het slot moeten gooien. "Als je ziet wat wij creëren in de tweede helft. We hadden gewoon 2-0 en 3-0 moeten maken."

Tekst gaat verder onder de video.

200210 JAZVOL BAKKER - NH Nieuws

Jong AZ-trainer Michel Vonk had mooie woorden over voor Bakker. "Hun keeper heeft er paar ballen goed uitgehouden met kunst- en vliegwerk. Daar staat hij ook voor."

Een tactische omzetting hielp Jong AZ in het zadel. "Wij haalden er een verdediger eruit en brachten een extra spits in. Dan maar alles of niets, dat lukte."

Tekst gaat verder onder de video.

200210 JAZVOL VONK - NH Nieuws

Vrijdag is de vissersderby FC Volendam - Telstar rechtstreeks op de radio te volgen bij NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur en de aftrap is om 20.00 uur.

Lees ook