Start van hoofdcontent

SCHAGEN

nl

Vuurzee verwoest keukenzaak en fietsenwinkel in Schagen

10 februari 2020, 22.11 uur · Aangepast 11 februari 2020, 09.59 uur · Door Redactie

SCHAGEN - Op industrieterrein de Witte Paal in Schagen heeft gisteravond in het gebouw van een keukenleverancier een grote brand uitwoed. De brand was uitslaand en heeft het pand verwoest. Volgens de Veiligheidsregio is er niemand gewond geraakt. 

Inter Visual Studio / Heavenly Hoorn

Woordvoerder Rob Hooijberg van de Veiligheidsregio Noord Holland Noord sprak gisteravond nog met NH Nieuws-verslaggever Jurgen van den Bos over de brand. "Op dit moment zie je het nog wat nabranden. Het gebouw heeft een staalconstructie en die staat op instorten, dus het is onveilig voor de brandweer om naar binnen te gaan om het te blussen. Er wordt nu dus gekeken naar een manier om dat vuur toch uit te krijgen."

Volgens hem is de brand ontstaan in een fietsenhandel en vervolgens overgeslagen naar een keukenhandel die zich in hetzelfde gebouw bevond. 

Tekst gaat verder onder de video.

Grote brand op industrieterrein in Schagen - NH Nieuws

De fietsenhandel en de keukenhandel zijn volledig in as gelegd door de brand. Bedrijven in de omgeving kunnen naar alle verwachting morgen gewoon weer open met hooguit wat rookschade.

De N241 tussen Schagen en Wognum is enkele uren in beide richtingen afgesloten geweest door de brand. Deze is inmiddels weer vrijgegeven door de politie.

McDonalds

Lange tijd was er grote angst dat de brand over zou slaan naar andere gebouwen in de buurt. Om kwart voor 12 kon de brandweer melden dat het gevaar voor overslaan geweken was. Eigenaren van gebouwen in de buurt van de brand kunnen zich melden bij de McDonalds op het bedrijventerrein voor meer informatie.

De wind staat van de stad af, wat betekent dat de rookoverlast mee zal vallen. Mensen die er toch last van hebben worden geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten. 

Tekst gaat verder onder de video.

Grote brand - Inter Visual Studio / Heavenly Hoorn

Tweede brand

Het is de tweede brand in korte tijd op het industrieterrein. Vorige week woensdag brandde er een bedrijfsverzamelgebouw af. Daarbij vielen geen gewonden.