Noordkop & Texel

NL
V

A7 weer vrij na ongelukken door hagelbuien

10 februari 2020, 19.37 uur · Aangepast 11 februari 2020, 00.06 uur · Door Redactie

MIDDENMEER - De A7 was vanavond op meerdere plekken korte tijd afgesloten en gestremd door ongevallen ter hoogte van Middenmeer en Hoorn. In Middenmeer ging het om twee ongelukken die daar ongeveer gelijktijdig gebeurden. De politie bevestigt dat ze waarschijnlijk gebeurden omdat de bestuurders in een felle hagelbui terechtkwamen.

Hagel op de weg bij Middenmeer. Foto: GLOCALmedia

In Middenmeer was de A7 korte tijd in beide richtingen afgesloten vanwege twee ongelukken die daar ongeveer gelijktijdig gebeurden. Op foto's is te zien dat de weg inderdaad wit ziet van de hagel.

De politie bevestigde de twee ongelukken, die los van elkaar zijn gebeurd op 1,2 kilometer afstand van elkaar. Bij één van de ongevallen is een bestuurder mogelijk over de kop geslagen en in de greppel terecht gekomen.

GLOCALmedia

De ander is een kop-staartbotsing waar meerdere auto's bij betrokken zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen gewonden zijn gevallen.

Bij Hoorn is later op de avond ook een aanrijding ontstaan. Getuigen zeggen dat de de aanrijding verzoorzaakt werd door een slippartij en dat er veel schade is ontstaan.

Hulpdiensten aan het werk bij de aanrijding ter hoogte van Hoorn - Het ongeluk bij Hoorn. Foto: GLOCALmedia