Druijf zorgt met late gelijkmaker Jong AZ voor zure gezichten bij FC Volendam

WIJDEWORMER - FC Volendam heeft maandagavond in de strijd om promotie naar de eredivisie onnodig punten verspeeld tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Wim Jonk leek lang af te stevenen op een overwinning op Sportpark Kalverhoek, maar Ferdy Druijf besliste kort voor tijd anders: 1-1.

De wedstrijd was nog geen zeven minuten oud of FC Volendam kwam al op voorsprong. Nick Doodeman, oud-AZ'er, kwam naar binnen gedribbeld en schoot met zijn linker knap in de verre hoek. De voorsprong werd bijna direct verdubbeld, maar AZ-doelman Rody de Boer was scherp bij een inzet van Boy Deul.

Gestaakt

Nadat Thijs Oosting namens Jong AZ het eerste grote gevaar stichtte, werd de wedstrijd door de weersomstandigheden stilgelegd. Zo'n tien minuten later konden beide ploegen na een kleine onderbreking weer verder voetballen.

Het was Jong AZ dat na de korte periode van rust de beste kansen wist te creëren. Weliswaar was Doodeman via een pegel op de lat eerst dicht bij de 0-2 voor Volendam, maar daarna was Jong AZ de ploeg met de meeste dreiging. Volendam-goalie Nordin Bakker hield zijn ploeg op de been met reddingen op mogelijkheden voor onder andere Mo Taabouni en Ferdy Druijf. Laatstgenoemde wist eerst een een-op-een-kans niet af te ronden en even later kon hij de bal opnieuw niet binnen werken, waardoor de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

Weinig kansen

Waar de ploegen voor de thee de kansen aaneen regen, duurde het na de pauze lang voordat er groot gevaar werd gecreëerd. Tot twintig minuten voor tijd Martijn Kaars namens Het Nieuwe Oranje de mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen. De aanvaller ging vrij op doelman De Boer af, maar de doelman van de Alkmaarders was hem de baas.

Aan de andere kant kwam de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk bijna op gelijke hoogte. Gijs Smal, linksachter van de Volendammers, zorgde er met een redding op de lijn voor dat zijn ploeg aan de leiding bleef.

Doelpunt Druijf

Kevin Visser en Ibrahim El Kadiri verzuimden in de slotfase van de wedstrijd in het slot te gooien voor de nummer drie van de eerste divisie en dat bleek later funest voor de Volendammers. Na voorbereidend werk van Hakon Evjen wist Druijf kort voor het eindsignaal de gelijkmaker binnen te tikken, waardoor FC Volendam in de strijd om promotie uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt bij Jong AZ.

Vrijdag staat voor FC Volendam de vissersderby tegen Telstar op het programma. Uiteraard kun je dit duel ook weer live op de radio volgen bij NH Sport.

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bakker (Margaret/83), Gullit, Savastano (Sedlacek/61); Koopmeiners, Taabouni, Goudmijn; Evjen, Druijf, Oosting (Correia/72)

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga (El Kadiri/82), Visser, v/d Ven, Smal; Antonucci, A. Plat, J. Vlak; Doodeman, Deul (B. Plat/60), Kaars