Ga naar Content

Piet Velthuizen tot het einde van het seizoen naar Telstar

VELSEN-ZUID - Telstar heeft voor een grote verrassing gezorgd door Piet Velthuizen vast te leggen. De doelman tekent tot het einde van het seizoen voor de ploeg uit Velsen-Zuid. 

Foto: Pro Shots / Paul Meima

Doordat Anthony Swolfs meerdere malen bij de clubleiding had aangegeven liever te willen vertrekken bij de Velsenaren door zijn geringe speeltijd, moest trainer Andries Jonker op zoek naar een oplossing. "Want we hebben bij Telstar natuurlijk gewoon drie goede keepers nodig", aldus de oefenmeester. "En ik ken Piet Velthuizen nog van het Nederlands Elftal onder de 15 jaar. Daarna ben ik hem uiteraard blijven volgen. Ik heb hem benaderd en hij wil graag keepen. Bovendien brengt hij ons veel ervaring en kwaliteit. Een win-win-situatie dus. Nu is de vraag wat Swolfs gaat doen. Blijft hij, dan hebben we vier keepers. Als hij vertrekt zijn dat er drie."

Velthuizen trainde maandagochtend al mee met de selectie van Jonker. Als het van beide kanten bevalt, is een langer verblijf op Sportpark Schoonenberg niet uitgesloten. Het is niet de verwachting dat de Gelderlander komende vrijdag in de derby tegen FC Volendam al onder de lat staat. "Hij moet eerst nog wedstrijdfit worden", vertelt Jonker. Op dit moment is Sven van der Maaten de eerste doelman van de huidige nummer tien van de eerste divisie. 

International

Eenvoudig international Velthuizen begon zijn loopbaan bij Vitesse. In 2010 besloot hij te vertrekken naar Spanje, waar hij doelman van promovendus Hércules Alicante werd. Na precies 270 officiële speelminuten voor de Spanjaarden keerde hij terug naar Nederland, waar hij opnieuw bij Vitesse onder de lat ging staan. Na avonturen bij Hapoel Haifa en Omonia Nicosia kwam de doelverdediger vorig seizoen bij AZ terecht. Op dit moment zat Velthuizen zonder club.