Alkmaar

'Hevige brand in school PCC Fabritius in Alkmaar is aangestoken'

10 februari 2020, 15.25 uur · Aangepast 10 februari 2020, 17.58 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - De brand die gistermiddag woedde in een gebouw van het Petrus Cansius College aan de Fabritiusstraat in Alkmaar is, volgens een woordvoerster van de school, aangestoken.

NH Nieuws

De politie kan op dit moment niet bevestigen of het gaat om brandstichting: "Het enige wat wij op dit moment kwijt kunnen over de brand is dat we onderzoek doen naar de toedracht en brandstichting wordt niet uitgesloten."

De brand ontstond gisteren rond 16.00 uur op de begane grond van de school. De Veiligheidsregio meldde gisteren al dat de brand daarna waarschijnlijk oversloeg naar de eerste en tweede verdieping.

Wiegmans laat vanmiddag weten te horen te hebben gekregen van de politie dat de brand is aangestoken. 

Examenleerlingen krijgen prioriteit

NH Nieuws was vanmiddag aanwezig bij de school om de schade op te maken. "De schade is aanzienlijk aan ons Open Leer Centrum, waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Dat gedeelte kan je als verloren beschouwen", vertelt ze. 

De klaslokalen zijn er minder erg aan toe; daar is vooral rook- en waterschade. De leerlingen waren vandaag vrij, maar moeten op korte termijn weer aan de bak. "We kijken naar vervangende locaties om de lessen door te kunnen laten gaan. Daarbij zorgen we eerst dat de eindexamenleerlingen weer aan de slag kunnen."

Bekijk hieronder de reportage die NH Nieuws maakte bij de school.

Brand in PCC Fabritius Alkmaar - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp