Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Daar komt nóg meer noodweer: komend uur hoosbuien, hagel en onweer

9 februari 2020, 19.55 uur · Aangepast 9 februari 2020, 20.14 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND Op dit moment trekt, na de keiharde windstoten van de hele dag, het natte noodweer over de provincie: het is de dikste storm sinds tijden, zegt NH-weerman Jan Visser. 

Buienradar.nl / Adobe Stock

"Het regent nu volop en dat zal het komende uur zal het nog zo zijn, met ook zware hagel en her en der onweer." De windstoten - die oplopen tot ruim honderd kilometer per uur - houden ook nog aan.

Code oranje blijft tot zeker 22.00 uur van kracht, meldt KNMI.  Voor andere delen van Nederland geldt het alarm nog tot en met middernacht. 

💨 Volg de storm van minuut tot minuut! 

NH Nieuws doet de hele dag live verslag van storm Ciara. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw buurt en alle artikelen in één oogopslag lezen? Kijk dan hier.

Op dit moment regent in het midden van Noord-Holland het allerhardst, maar ook bij Texel en Den Helder giet het uit de lucht. Langzaamaan trekt het noodweer richting het Gooi.

Over dik een uur zullen de buien wat afnemen. "Maar dit is de dikste storm die er sinds tijden in Noord-Holland is geweest."

tekst gaat door onder de tweet 

Morgen zal het weer ook nog 'pittig' zijn, aldus Visser. "Vooral aan de kust staat nog een stormachtige wind. Maar er is af en toe ook een zonnetje te zien." Pas woensdag klaart het helemaal op en wordt het weer echt rustiger. 

Morgen geldt de hele dag code geel voor gevaarlijk weer. 

bekijk hieronder een compilatie van de stormbeelden tot nu toe 

Stormbeelden - NH Nieuws