Blauw-Wit verliest van PKC, KZ verslaat DVO

PAPENDRECHT - Blauw-Wit is bij PKC flink onderuit gegaan. De Amsterdammers verloren met 30-24 bij de koploper. KZ deed het wat beter. De Zaankanters wonnen met 25-29 bij DVO.

PKC - Blauw-Wit 30-24
Het werd al snel duidelijk dat Blauw-Wit niet op punten hoefde te rekenen in Papendrecht. Mede door drie PKC-treffers van Julie Caluwé liep de thuisploeg al snel uit naar een 7-3 voorsprong. Via 10-4 werd een ruststand van 19-10 bereikt, waarna opnieuw twee Papendrechtse punten volgden. Blauw-Wit kwam met een opleving en tilde de stand van 21-10 naar 21-16, maar groter dan dat werd de comeback niet. PKC pakte de draad weer op en werkte uiteindelijk naar een eindstand van 30-24 toe.

DVO Bennekom - KZ 25-29
Gertjan Meerkerk was een plaaggeest voor Koog aan de Zaan, dat op bezoek ging in Bennekom bij DVO. De Zaankanters keken in de rust tegen een achterstand van 15-14 aan en dat was voor en groot deel te danken aan Meerkerk. de speler van de Gelderlanders was in de eerste helft goed voor liefst tien voltreffers. KZ toonde na de wissel veerkracht en kwam al snel op een 15-15 voorsprong via Marjolijn Schenk. Die voorsprong wisten de Noord-Hollanders uit te bouwen. Via 17-19 werd de stand op 19-25 gebracht door andermaal Schenk. De strijd was gestreden en de wedstrijd eindigde met 25-29, waardoor KZ na dertien wedstrijden achttien punten heeft verzameld.