Groen Geel boekt cruciale zege in strijd tegen degradatie

WORMER - De korfballers van Groen Geel hebben zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op mede-degradatiekandidaat Tempo. De ploeg uit Wormer wist de strijd in de tweede helft in haar voordeel te beslissen: 17-13.

Alles bij Groen Geel was er aan gelegen om van Tempo te winnen. Voorafgaand aan het duel hadden beide teams twee punten uit twaalf wedstrijden behaald en een overwinning zou dus essentieel zijn met het oog op het ontlopen van directe degradatie. De nummer tien vliegt rechtstreeks de Korfbal League uit; nummer negen mag nog play-down wedstrijden spelen om zich zo te handhaven.

De ploeg van trainer Dico Dik startte sterk en kwam via Lindsy Krop al snel op een 4-1 voorsprong. De bezoekers uit Alphen aan de Rijn kwamen terug tot 5-5, waarna het een gelijkopgaande strijd werd. Aan het einde van de eerste helft stond de ploeg uit Wormer een punt voor: 9-8.

Afstand

Tempo kwam matig uit de rust en kwam moeizaam tot scoren. Dat leidde ertoe dat de Zaankanters afstand konden nemen. Via onder meer twee treffers van Kevin Dik bouwde Groen Geel een marge op van vier punten (15-11), die de bezoekers niet meer wisten te herstellen. Uiteindelijk stond er bij het eindsignaal 17-13 op het scorebord, waardoor de ploeg van Dik twee punten bij kon schrijven en de negende plaats nu steviger in handen heeft. Bovendien is het onderling resultaat van Groen Geel beter dan dat van Tempo.

Groen Geel-speler Martin Coevert reageerde opgelucht na de tweede zege in de Korfbal League. "Tempo moet nu drie punten halen in de laatste wedstrijden om ons in te halen. Ik wil niet te vroeg juichen, maar we hebben het ze flink lastig gemaakt."

Tekst gaat verder onder de video

"Ik wil niet te vroeg juichen, maar we hebben het ze flink lastig gemaakt"

Groen Geel-speler Martin Coevert

Martin Coevert wil nog niet te vroeg juichen - NH Sport/Edward Dekker

Voor de vertrekkende trainer Dico Dik gold maar één ding: winnen. "Dat hebben we gedaan.  De moraal is goed hoor, maar heel veel verliezen, is niet leuk. Af en toe een winstpartij geeft weer energie."

Voor Dico Dik telde maar één ding: winnen - NH Sport/Edward Dekker

Volgende week gaat Groen Geel op bezoek bij Blauw-Wit dat op de ranglijst op de veilige achtste plaats staat. Het verschil met de Amsterdammers bedraagt slechts twee punten. Blauw-Wit verloor zaterdagavond met 30-24 van koploper PKC.

Kijk hieronder de samenvatting van Groen Geel - Tempo.