Schiphol

NL
V

KLM bereidt zich voor op storm Ciara

8 februari 2020, 08.35 uur · Aangepast 8 februari 2020, 12.34 uur · Door Redactie

SCHIPHOL - Een pittige storm is in aantocht. Vanaf morgenmiddag kunnen er in de provincie windstoten voorkomen tot 140 kilometer per uur. Naar verwachting zal ook het vliegverkeer flink last krijgen van het weer. Zo worden de nodige voorbereidingen al getroffen. 

NH Nieuws/Doron Sajet

Passagiers van de KLM die liever niet het risico nemen dat hun reis last minute geannuleerd wordt, mogen KLM kosteloos hun vlucht omboeken, zo meldt mediapartner Luchtvaartnieuws.nl

De mogelijkheid geldt voor passagiers die vóór vandaag een ticket geboekt hebben met vertrek of aankomst op Schiphol tussen 9 en 11 februari. Zij mogen hun vlucht uitstellen tot uiterlijk 18 februari zonder wijzigingskosten te hoeven betalen.

Schiphol

Luchthaven Schiphol adviseert reizigers om de actuele vluchtorganisatie te checken of contact op te nemen met de maatschappij waarbij is geboekt. De luchthaven denk dat door de storm minder banen kunnen worden gebruikt. Vanuit veiligheidsoogpunt zijn er regels voor de sterkte van de zijwind op Schiphol. Als er een zijwind van 20 knopen (10 meter per seconde) op een baan staat, krijgen piloten een andere baan toegewezen door de luchtverkeersleiding.

Ciara

De storm genaamd Ciara (spreek uit als Kira) trekt morgen vanuit het noorden over de hele provincie en dan voornamelijk zondag in de middag en avond. Het is de eerste storm met een naam.

"Het wordt regenachtig, met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Echt stormgeweld dus. Dat komt niet zo heel vaak voor", duidt weerman Jan Visser.