Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Jerrycans, glaswerk en amfetamine: drugslab ontdekt in vrijstaande woning Anna Paulowna

7 februari 2020, 17.27 uur · Aangepast 7 februari 2020, 22.56 uur · Door Redactie

ANNA PAULOWNA - Bij een inval in een vrijstaande woning in Anna Paulowna is afgelopen dinsdag een drugslab ontdekt. Er was niemand aanwezig, maar er stond wel 500 liter amfetamine-olie klaar om verwerkt te worden.  

Politie

Toen de politie dinsdag bij de woning werd gezien, ontstond het vermoeden dat er een lab was ontdekt. De politie wilde dat toen nog niet bevestigen, maar doet dat vandaag wel. 

Onderzoek drugslaboratorium Anna Paulowna - NH Nieuws

De recherche kwam het lab aan de Veerweg op het spoor na tips uit de omgeving. Na het pand een tijdje te hebben geobserveerd, rees het vermoeden dat er synthetische drugs werd geproduceerd. Daarop besloot de politie in overleg met het OM, de douane, defensie en de gemeente Hollands Kroon het pand te doorzoeken.  

Half miljoen

Eenmaal binnen troffen agenten een professionele installatie aan om drugs te produceren. De hoeveelheid amfetamine-olie die werd aangetroffen, heeft een handelswaarde van ruim een half miljoen euro. 

Er is nog niemand aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Wel heeft de opsporingsdienst twee auto's en twee jetski's in beslag genomen.  De productieinstallatie is ontmanteld en zal net als de amfetamine worden vernietigd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!