Ga naar Content

Negen maanden cel voor veroorzaker ongeluk Weesp waardoor ongeboren kind overleed

WEESP - Een 28-jarige man uit Polen die een verkeersongeval veroorzaakte in Weesp, waardoor een ongeboren kind van zeven maanden overleed, is veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De verdachte had te veel alcohol gedronken en reed op 24 maart vorig jaar met zijn auto op de verkeerde weghelft op de Gooilandseweg (N236). Hij klapte frontaal op de auto van de zwangere vrouw.

Foto: Adobe Stock

Het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op waardoor haar ongeboren kind ernstige hersenschade opliep. Daardoor werd de zwangerschap vroegtijdig afgebroken. Onderzoek wees uit dat er geen andere oorzaak kan zijn voor het overlijden van het kind dan de aanrijding, oordeelde de rechtbank in Lelystad vandaag.

Geen rijbewijs

De man heeft verklaard dat hij die avond nerveus was en tijdens het rijden merkte dat hij in slaap viel. Ook had hij geen rijbewijs.

De Pool is al eens eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij zat tijdens het nieuwe ongeval nog in de periode dat hij drie jaar lang geen auto mocht besturen, ook al had hij toen ook al niet eens een rijbewijs.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook