Ga naar Content

Tot vier jaar cel geëist tegen jongens die Gooise Marktplaats-kopers oplichtten

HUIZEN - Twee jonge jongens hebben celstraffen tegen zich horen eisen voor het oplichten en bedreigen van tientallen Marktplaats-kopers uit 't Gooi. Met de oplichting zouden ze duizenden euro's buit hebben gemaakt.

Foto: Adobe Stock

De twee verdachten komen uit Huizen en Hengelo. Tegen de Huizer verdachte, een jongen van 17 jaar, werd deze week negen maanden jeugddetentie geëist. Tegen de 20-jarige Hengeloër werd vier jaar cel geeïst.

Nepwebsite

De twee mannen zouden hebben toegeslagen door een nepwebsite te bouwen, waar kopers op Marktplaats naar toe werden gelokt. Met de website lukte het de mannen het bankaccount van hun slachtoffers over te nemen en later ook te plunderen.

Ook zouden de twee hun slachtoffers hebben bedreigd als ze niet wilden betalen. Er werd gedreigd met brandstichting, geweld en zelfs verkrachting. Dat laatste wordt vooral de 20-jarige man uit Hengelo aangerekend. De bedreigingen kwamen via zijn telefoon.

De rechter doet op 6 maart uitspraak.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!