Ga naar Content

Gemeente zet zinnen op bouw nieuwe Europese school in Alkmaar

ALKMAAR - Als het aan Alkmaar ligt, krijgt de stad binnenkort een nieuwe Europese school. Daar pleiten de Alkmaarse wethouder Paul Verbruggen de Bergense wethouder Antoine Tromp voor. Met de slogan 'Closely Connected' werd vandaag de beoogde locatie gepresenteerd aan Hertog Aalbrechtweg, pal naast het Van der Meij College. 

Foto: Artist impression Europese School Alkmaar

Dat meldt onze mediapartner Alkmaar Centraal

De Europese school in Bergen bestaat al sinds de jaren 60 en is hard aan vernieuwing toe, maar behoud in de gemeente is geen optie. Volgens Verbruggen is het van belang dat de school in ieder geval in de regio blijft.

"Zowel voor de huidige leerlingen als voor de medewerkers van het Joint Research Centre in Petten", legt hij uit tegen de website. De enige concurrent voor de gemeente Alkmaar is Zaanstad, die dichter bij het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam ligt.

Bouwplannen

Wethouders Verbruggen en Tromp hopen dat de school voor 600 leerlingen van 4 tot 18 jaar er in 2024 staat. Eerst moet het ministerie van Onderwijs nog een Plan van Eisen opstellen voor het nieuwe gebouw. De hoop is er om in 2021 gestart kan worden met de bouw. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!