Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Tóch hotel in pand voormalig Witte Theater in IJmuiden

6 februari 2020, 15.04 uur · Aangepast 6 februari 2020, 15.36 uur · Door Redactie

IJMUIDEN – Er komt toch een hotel in het pand waar het Witte Theater in IJmuiden voorheen huisde. Ondernemer Joe Xie heeft definitief groen licht gekregen voor zijn plannen met de locatie. Eerder moest de oorspronkelijke ontwikkelaar Stolk en Morssinkoff haar hotelplannen wegens financiële tekortkomingen laten varen.

Visuele indruk van het nieuwe hotelplan. - AG Architecten & Xie Xie Group Holding BV

Xie is ook eigenaar van het Augusta hotel aan de Oranjestraat. Naast een tweede hotel wil hij graag een aantal extra voorzieningen gaan aanbieden op de locatie van het Witte Theater.

"Het gaat om een hotel, restaurant, café en werkruimtes. Hoe deze faciliteiten er in de praktijk gaan uitzien wordt op dit moment uitgewerkt: Het plan dat we bij de gemeente hebben ingediend is een globaal plan."

Duurzaam

Xie wil zijn nieuwe hotel graag op een duurzame manier vormgeven: "Het gaat om kleine dingen die je ook in veel andere hotels ziet. Denk bijvoorbeeld aan de isolatie van het pand en het energieverbruik op de kamers. Zo zie je in veel moderne hotels dat de lichten en verwarming uit gaan als de gast zijn of haar kamer verlaat."

De ondernemer is ook van plan om gasten actief aan te sporen om rekening te houden met hun verbruik. "Naast deze maatregelen gaan we gasten er persoonlijk op wijzen om zuinig om te gaan met de energie die zij gebruiken."

Parkeerplaatsen

Direct naast het pand bevindt zich een grasveld dat door de gemeente wordt gehuurd van Rijkswaterstaat. Om bezoekers van het Witte Theater genoeg parkeerplaatsen te kunnen aanbieden is het noodzakelijk dat deze grond hiervoor gebruikt kan worden door de nieuwe eigenaar van het Witte Theater. Stolk en Morssinkhoff liepen tijdens onderhandelingen met de gemeente vertraging op over de voorwaarden voor het gebruiken van deze grond. Xie zegt inmiddels tot een overeenkomst te zijn gekomen.

"We hebben een mondelinge overeenkomst met de gemeente. Deze afspraak wordt nog verder uitgewerkt."

Verbouwing

Het is nog niet duidelijk wanneer de bouwwerkzaamheden van start gaan. "Voordat we kunnen beginnen moeten we goed kijken naar de huidige situatie van het pand. Er zullen veel mankementen zijn die opgeknapt moeten worden. Daarom kan ik ook nog niet zeggen wanneer we precies gaan beginnen met de verbouwing."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!