Ga naar Content

'Geen nachtburgemeester, maar een Nachtwacht in Haarlem'

HAARLEM - De Haarlemse Nadieh Bindels is bezig de Nachtwacht Haarlem op te zetten. Een raad met zes leden die het nachtleven kennen. "Een organisatie die de Haarlemse nachtcultuur bevordert, stimuleert, maar verbindt tussen politie, ondernemers en creatieve makers", zegt Nadieh.

Foto: Haerlems Bodem/Dennis Cup

Dat zegt ze in een interview met Haerlems Bodem, nieuwspartner van NH Nieuws. Zij presenteert haar plan volgende week donderdag voor de politiek tijdens de raadscommissie Bestuur. Nadieh: "Ik roep iedereen die de Haarlemse creatieve makers en nachtcultuur een warm hart toedraagt, op langs te komen om ons te steunen." Op Facebook is een evenement aangemaakt: Kom op voor de nacht.

Creatieve makers

Er mag wel wat gebeuren in de stad, meent de initiatiefneemster. "De afgelopen jaren is er steeds meer een monocultuur ontstaan in de stad en dat is zonde. Haarlem heeft zoveel potentie, zoveel creatieve makers en ondernemers. Er zijn ontzettend veel creatieve makers op zoek naar plekken waar ze kunnen werken. Het kan toch niet de bedoeling zijn die de stad uit te jagen?"

Mooier Haarlem

De nachtwacht gaat zich hard maken voor liberalisering van openingstijden en neemt een adviserende en ondersteunde rol aan. "Ook de gemeente Haarlem kan bij één organisatie terecht die al die - nachtelijke - expertise heeft en kan helpen de stad te verrijken, want dat is toch waar het om draait: een mooier Haarlem voor iedereen."

De Nachtwacht bestaat uit: Mike Ravelli (DJ, WAUS, Veerplas Festival, Het Reservaat), Fay MacCorquodale-Smith (The Wolfhound Irish Pub), Joshua Baumgarten (Irrational Library Productions), Addik Sipkes (KD Soundsystem), Munira Blom (Reggae Movement) en Kilian Popken (Oprichter studievereniging Creatrix Populus).

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!