Ga naar Content

Telefoon Ron Berteling staat niet stil na winnen van unieke ijshockey-prijs

AMSTERDAM - Oud-ijshockeyer Ron Berteling krijgt van de Internationale IJshockeyfederatie als eerste Nederlander de prestigieuze Torriani Award. "Dat is natuurlijk erg eervol", zegt Berteling in gesprek met NH Sport. 

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

De 62-jarige Amsterdammer werd een week geleden gebeld door de baas van de IIHF. "Hij vertelde dat ik deze award heb gewonnen. Op de avond van de uitreiking word ik onderdeel van de Hall of Fame. Dat is natuurlijk erg eervol."

De IJshockey-legende moest het een paar dagen stilhouden. "Voor mij is dat erg moeilijk. Ik kreeg gisteren groen licht om het nieuws naar buiten te brengen. Sindsdien krijg ik allerlei berichtjes op mijn telefoon via social media. Dit is een mooie erkenning voor mijn carrière."

"Wat ik ook krijg, het krijgt een mooi plekje in huis"

Ijshockey-legende Ron berteling

De IIHF houdt op 24 mei een speciale avond in Zürich waar de nieuwe legendes worden geëerd. "Dat is op de laatste dag van het WK IJshockey. Ik word geacht om te speechen op de gala-avond. Wat ik ook krijg, het krijgt een mooi plekje in huis."

IJshockey heeft een prominente rol in het leven van Berteling. Sinds vier jaar werkt hij namelijk bij IJshockeyclub Alkmaar. "Zij hebben mij gevraagd om de jeugd te trainen. Dat doe ik met veel plezier en ijshockeyliefde. Het is leuk om de jongens met rode wangetjes van het ijs te zien gaan." 

Lees ook