Ga naar Content

Opluchting nu voortvluchtige doodrijder Fleur vast zit: "Dit voelt als gerechtigheid"

LOOSDRECHT - Blij en opgelucht. Zo reageren de moeder en de zus van de omgekomen Fleur Balkestein (19) op het nieuws dat de veroorzaker van het ongeluk waardoor de jonge Loosdrechtse in 2016 om het leven kwam eindelijk vast zit. Dat laat advocate Arlette Stijns namens hen weten. De familie van Fleur wist al die tijd niet dat Van W. vrij rondliep.

Foto: NH Nieuws

Walter van W., samen met zijn zoon Casper verantwoordelijk voor het dodelijke ongeluk in 2016, werd gisteravond aangehouden door de politie. Walter van W. ramde in 2016 onder invloed en met een hoge snelheid met zijn Porsche de auto van Fleur. Omstanders meldden destijds dat het zou gaan om een straatrace met zijn zoon, het gerechtshof achtte dat niet bewezen. Fleur raakte zwaargewond en overleed twee weken later. 

Van W.  was voortvluchtig sinds de rechtbank hem eind april vorig jaar in hoger beroep veroordeelde tot drie jaar cel. Hij meldde zich na zijn veroordeling nooit bij de gevangenis. 

"We hadden er niet aan moeten denken dat hij bijvoorbeeld naar het buitenland zou vluchten"

Advocate Arlette Stijns namens de moeder en zus van fleur

De nabestaanden van Fleur en hun advocaat waren er al die tijd niet van op de hoogte dat de veroorzaker van de dood van hun dochter niet achter de tralies zat. "Dat hebben we vanmorgen pas gehoord toen we werden gebeld dat hij uiteindelijk toch is aangehouden", vertelt Stijns. "We hebben nooit de argwaan gehad dat hij zich niet zou melden voor zijn celstraf. Het was dan ook echt een verrassing."

Gerechtigheid

Nu Van W. alsnog achter slot en grendel zit, leidt dit tot blijdschap en opluchting bij de familie van Fleur. "Blijdschap overheerst", zegt Stijns. "Dit is eindelijk gerechtigheid voor de familie. De moeder en zus van Fleur zijn erg blij dat meneer nu de straf krijgt waarvoor hij veroordeeld is. We hadden er niet aan moeten denken dat hij bijvoorbeeld naar het buitenland zou zijn gevlucht en zo zijn straf zou kunnen ontlopen."

"Hij denkt dat hij boven de wet staat. Dat arrogante gedrag zat er vanaf de eerste seconde in"

Robert Balkestein, vader van fleur

Arrogant

De vader van Fleur zegt dat hij 'zeker niet euforisch' is dat Van W. nu vast zit. "Ik zal er in ieder geval niet beter om slapen", zo laat hij weten. "Of hij nu vast zit, of volgende week. En of hij nou drie jaar cel heeft gekregen of twintig jaar. Fleur krijg ik er niet mee terug."

Ook laat hij weten de houding van Van W. te hekelen. "Hij denkt dat hij boven de wet staat. Dat arrogante gedrag zat er vanaf de eerste seconde in. Kennelijk zit dat in zijn karakter. Wat dat betreft is het goed dat hij nu vast zit en niet meer vrij rondloopt. "

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook