Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Provincie en gemeente hopen in maart reparatieplannen Enkhuizerzand te bespreken

5 februari 2020, 15.39 uur · Door Redactie

ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen en provincie verwachten in maart om de tafel te gaan om de aangepaste plannen voor het Enkhuizerzand te bespreken. 

Foto: Weeff / Peter Goedhart

De gemeente Enkhuizen geeft bij projectontwikkelaar Orez aan dat ze hebben afgesproken dat het 'reparatieplan' als gevolg van de reactieve wijziging, in eerste instantie gepland stond om in februari met elkaar te bespreken. Vanwege capaciteitsproblemen geeft de gemeente nu aan dat dit wordt uitgesteld met een maand tijd, aldus het Noordhollands Dagblad.

Deze timing werd gisteren besproken tijdens een zitting tussen Orez, de gemeente en de provincie - die door Orez met spoed was aangevraagd. De ontwikkelaar wil namelijk graag door. 

Duidelijk afspraken

Gemeente en provincie gaven aan dat ze dus duidelijke afspraken hebben om in maart alles met elkaar te bespreken. Of dit ook daadwerkelijk gaat leiden tot een akkoord, is nog niet bekend. Voordat eventuele nieuwe plannen door kunnen gaan, zal wederom een bezwaarprocedure volgen en zal alles opnieuw moeten worden voorgesteld aan de raad. 

Aan NH Nieuws antwoorden zowel de provincie als gemeente desgevraagd dat de conclusie om dit pas na het zomerreces op te pakken, absoluut geen zekerheid is. 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!