Ga naar Content

Inwoners Kersenboogerd na reactie burgemeester: "Heeft hij wel door wat er echt speelt?"

HOORN - De overlast en het vandalisme in de Kersenboogerd stond gisteren op de agenda om te bespreken tijdens de raadsvergadering van Hoorn. "De burgemeester reageerde kort en het voelde wat onverschillig. Ik vraag me af of hij wel echt op de hoogte is van wat er speelt?", aldus inwoners van de wijk.

Foto: WEEFF

Meerdere inwoners van de wijk waren gisteren aanwezig bij de Hoornse raadsvergadering, waarin de problematiek van hun wijk werd besproken. Anderen keken live mee vanaf het internet. Zo ook Ellen van der Knaap, die de buurtpreventieapps beheert.

De burgemeester gaf aan dat hij de situatie in de Hoornse wijk betreurt, maar dat de politie nog uitvoerig bezig is met het onderzoek van de tientallen autoruiten die afgelopen weekend zijn ingegooid. Er zouden zelfs camerabeelden zijn, die mogelijk kunnen helpen bij de arrestatie van de daders.

Toezicht niet te merken

Toch was deze reactie niet voldoende voor de inwoners. "Het wordt nog altijd benaderd als een eenmalig incident. Heeft hij wel door wat er echt speelt? We zitten al jaren in de problemen", aldus Ellen.

De burgemeester benoemde ook dat er al even wordt gekeken hoe de problemen kunnen worden opgelost, zoals het inzetten van wijkboa's, het wijklab en het verscherpen van toezicht. "Zo'n wijklab is overdag. Leuk, je kan daar je beklag doen, maar 's nachts is er niemand te bekennen. Die wijkboa's en dat verscherpte toezicht hebben we nog nooit gezien." Het zijn volgens de inwoners plannen die 'mooi staan op papier en in vergaderruimtes', maar aan actie op straat zou het nog altijd ontbreken.

Gesprek met burgemeester

Ondanks de 'korte' reactie van de burgemeester in de raadsvergadering, is er voor morgen een gesprek met hem gepland tussen de inwoners waaronder Ellen en de initiatiefnemer van de buurtwacht, Muriël. Ellen hoopt dat dit gesprek tweeledig zal zijn. "Er wordt waarschijnlijk gesproken over hoe we de buurtwacht zo goed mogelijk kunnen oprichten en uitvoeren, maar ik hoop ook dat er eindelijk een moment is dat we kunnen aantonen wat hier nu al jaren speelt."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook