Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Hilversum wil in gat Amsterdamse hotelstop springen en flink meer hotels bouwen

4 februari 2020, 14.57 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Er moeten flink meer hotelkamers komen in Hilversum. Het huidige aantal kamers is te beperkt, zo menen burgemeester en wethouders van Hilversum. Hoeveel hotelkamers er bij moeten komen, weet de gemeente nog niet. Wel noemt men al locaties.

Google Streetview

Hilversum heeft nu zes hotels. Het Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark, Conferentiecentrum Hoorneboeg, Grand Hotel Gooiland, Ravel Hotel, Amrâth Hotel Media Park en Villa Trompenberg hebben samen 255 kamers. Dat moet een stuk meer gaan worden, zeker omdat het totale aantal hotelkamers in de hele regio Gooi en Vechtstreek ook niet al te hoog is. 

Toeristen trekken

Het aantal toeristen dat naar de regio komt neemt nog altijd toe, waardoor de vraag naar hotelkamers stijgt. Dat biedt volgens Hilversum kansen, te meer omdat Amsterdam als grootste trekpleister een hotelstop kent.

Met goede en voldoende hotelkamers zou Hilversum wel eens in dat gat kunnen springen, zo is de gedachte. Hilversum zou zelf meer internationale toeristen kunnen trekken en daarmee meteen Amsterdam wat kunnen ontlasten. 

Plekken voor hotels

Hoeveel hotels of hotelkamers Hilversum erbij wil hebben, zegt de gemeente nog niet. Wel noemt men het huidige aantal beschikbare hotelkamers in de regio 'beperkt'.

Volgens Hilversum zou er uitgebreid kunnen worden. Het college denkt zelf aan het Mediapark, rond het station en het Arenapark. Dat is het gebied dat ook wordt genoemd voor de bouw van 10.000 nieuwe woningen tot aan 2040. Volgens het college zou er ook gebouwd kunnen worden rond het centrum, de buurt rond het Langgewenst en Trompenberg Zuid. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!