Ga naar Content

Baly op jacht naar speelminuten bij Telstar

VELSEN-ZUID - Telstar had het erg druk op de laatste dag van de winterse transferperiode. Naast het verwachte vertrek van Marcus McGuane en de komst van Welat Cagro, huurt de ploeg ook Darryl Baly voor een half jaar van FC Volendam. "Nieuwe energie en een nieuwe omgeving, ik denk dat dat het juiste voor mij is", aldus Baly.

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

De speler uit Koog aan de Zaan zit al sinds 2013 bij FC Volendam.  Vorig seizoen speelde hij bijna alles. Dit seizoen kwam hij echter niet voor in de plannen van trainer Wim Jonk. "Hij gaf de voorkeur aan een ander. Dat is zijn goed recht want ze doen het nu goed, maar dat is wel frustrerend voor mij ", aldus Baly. 

"Als ik tegenover FC Volendam sta, ga ik 100% voor de winst met Telstar"

Telstar-speler Darryl Baly

De verdediger hoopt dit seizoen speelminuten te maken bij Telstar, al rekent hij nergens op. "Ik moet er vanuit gaan dat ik nul miniuten krijg en elke minuut die ik maak is mooi meegenomen." Eén ding weet Baly in ieder geval wel zeker: als Telstar de play-offs haalt en Volendam treft, houdt hij zeker niet in. "Als dat het geval is ga ik 100% voor de winst met Telstar. Ik speel nu voor Telstar dus dat is het belangrijkste momenteel."

De eerstvolgende ontmoeting tussen de Witte Leeuwen en FC Volendam staat 14 februari op het programma.