Ga naar Content

Jongeren vragen koning om 'gratie' voor Texelse konikpaarden

TEXEL - Zeventien jongeren van actiegroep VeggieSquad hebben zich rechtstreeks tot koning Willem-Alexander gericht met een 'gratieverzoek' voor de Texelse konikpaarden. Staatsbosbeheer kondigde vorige maand aan dat de dieren mogelijk worden afgemaakt. 

Foto: NH Nieuws / Ron Flens

Andere activisten waren eerder ook al een petitie gestart om de paarden te redden, die door ruim 1.800 mensen is ondertekend. 

Het gratieverzoek van VeggieSquad is naar de koning, de burgemeester van Texel en natuurbeheerder Staatsbosbeheer gestuurd. "We hopen dat u, als verantwoordelijken, uw hart en geweten laten spreken om gratie te verlenen", schrijven ze. 

Lees ook

De paarden zijn vorig jaar weggehaald uit de Oostvaardersplassen en uitgezet op het Waddeneiland, waar ze voor overlast zouden zorgen. Staatsbosbeheer zoekt nog naar een andere oplossing, maar laat weten dat het lastig is om een andere plek voor ze te vinden.

Plek bij de koning?

De initiatiefnemers hopen dat de konikpaarden alsnog naar Spanje mogen, waar de Stichting Paard in Nood ze wil opvangen. "Meerdere particulieren hebben ook aangeboden de paarden op te vangen en misschien heeft de koning zelf nog plek op zijn landgoed?", laat een van hen weten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!