Sport

NL
V

Van Basten maakt zich hard voor de squashsport: "Het is erg spectaculair"

3 februari 2020, 17.01 uur · Aangepast 11 februari 2020, 13.49 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Het is misschien niet de eerste persoon aan wie je denkt bij het woord squash, maar Marco van Basten is groot liefhebber van de sport. De voormalig spits van Ajax betreurt het dat er niet meer aandacht is voor het spelletje.

NH Sport/Edward Dekker

De voetballegende van Ajax, AC Milan en het Nederlands elftal werd gedurende zijn gehele voetballoopbaan geteisterd door blessures. Van Basten is daarom blij dat hij nog wel gewoon kan squashen. "Het draait bij squashen echt om slimmer, sneller en beter zijn dan je tegenstander. Het bewegingspatroon is te doen voor mij met mijn enkel, waardoor ik toch het idee heb dat ik vrij kan sporten", vertelt Van Basten.

Quote

"Het is zonde dat er zo weinig aandacht aan besteed wordt"

squashliefhebber marco van basten

Van Basten kwam in zijn tijd als trainer van SC Heerenveen in aanraking met squash. San Marco betreurt het dat er weinig aandacht is voor de sport in de media. "Als je je er een klein beetje in verdiept is het heel erg spectaculair. Het is zonde dat er zo weinig aandacht aan besteed wordt."

Vanaf 6 tot en met 9 februari is het NK Squash in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Liefhebber Van Basten zal zelf als toeschouwer aanwezig zijn.